19 Nisan 2011 Salı

Windows 7 'nin kısa yolları.

1) Ctrl + N
İşletim sisteminde nerede olursanız olun orada klasör yaratabilirsiniz. Bu kısayolu kullandığınızda karşınıza doğrudan isminin oluşturulmasını bekleyen bir klasör çıkacak.
 2) Alt + Yön tuşları
Herhangi bir web tarayıcısında Alt ile ileri ya da geri tuşuna basarsanız bir önceki ya da sonraki sayfaya ulaşabilirsiniz.
 3) Shift + Sağ Tık
Shift tuşuna basılı tutarak çalıştırılabilir dosyaların üzerine sağ tıklarsanız “başlat menüsünde tuttur” gibi gizli seçenekler karşınıza çıkar. Böylece bir dosyayı taşıyıp menüye bırakmanız gerekmez.
4) Alt + P
Bu kısayol ile önizleme penceresini açıp kapatabilirsiniz. Bu gerçekten fazlasıyla zaman kazandıran bir uygulama.
5) Win + Sayı tuşları
Kısayolu görev çubuğunda yer alan uygulamaları başlatabilmek için kullanabilirsiniz. Örneğin win + 1 yaptığınızda çubukta duran ilk uygulama, win+ 2 yaptığınızda çubuktaki ikinci uygulama çalışacaktır.
6) Win + B
Görev çubuğunun sağındaki gizlenmiş sistem ikonlarını ortaya çıkarır ve yön tuşlarıyla oradaki uygulamayı açabilmenize olanak verir.
7) Win + (+/-)
Kısayol görüntünün yakınlaşıp uzaklaşmasını sağlayacak.
8) Win + X
Bu tuş Windows Mobile Center’ın açılmasını ve araçlar ile ayarlara dizüstü bilgisayar kullanıcılarının doğrudan erişmesini sağlıyor.
9) Win + Yön Tuşları
Win + yukarı bulunduğunuz pencereyi tam ekran yapar. Win + aşağı mevcut pencereyi alta indirir. Win + sol/sağ mevcut ekranı sola ya da sağa taşır.

10) Diğer kullanışlı Win + tuşlar 8)
Win + D: Karşınıza masaüstü gelir
Win + M: Tüm pencereleri aşağıya indirir
Win + shift + M: Tüm indirilmiş pencereleri karşınıza getirir
Win + E: “Bilgisayarım” açılır
Win + L: Bilgisayarı kilitler
Win + R: Diyalog kutusunu açar

Hiç yorum yok: