7 Ekim 2015 Çarşamba

E-Fatura UBL Güncellemesi

        E-Fatura kullanıcıları 19.10.2015 saat 10:00 itibari le UBL-TR 1.2 şeması kullanımı aktif olacaktır. Kullanmış olduğunuz program ve entegrtörlerde geçişin sorunsuz olması için gerekli güncellemelerin yapılmış olduğundan emin olun. Yeni versiyon olmaması durumunda program ve entegratörlerin çalışmaması bu durumda e-fatura gönderimi ve alımı yapamayacaksınız.

Mükelleflerden gelen taleplere ve bu taleplerle birlikte ortaya çıkan geliştirme ihtiyacına istinaden UBL 2.1 standardı esas alınarak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulan UBL-TR1.2 şemasının e-fatura GERÇEK ortamında uygulamaya konulma zamanı 19.10.2015 saat 10:00'a ertelenmiştir.

Entegratör, Özel Entegratör ve Yükleme Araçları yazılım sağlayıcılarının sistemlerini bu tarihe kadar
düzenlemesi (gerekli gördükleri konularda forum sitesi üzerinden bildirimde bulunması) ve ilgili tarih ve saatte güncellemesi gerekmektedir. Bu güncellemenin ardından sadece UBL-TR1.2 kullanılabilecektir. UBL-TR1.0'a göre düzenlenen faturalar Merkez tarafından kabul edilmeyecek ve ilgili zarflar hata alarak alıcılarına ulaşamayacaktır. Sistemlerinde ilgili değişiklikleri uygulamayan kullanıcıların entegrasyon ve özel entegrasyon izinleri Başkanlıkça iptal edilebilecektir.

Hiç yorum yok: